askartelua lasten filosofiakahvilassa

Leluteekin kysymystyöpaja Helsinki Design Weekin Kidd.O -lavalla. Kuva Merja Yeung. Nuorin osallistuja 2v.

 

Pikkupöllöt -ryhmässä lorutellaan, leikitään, tutkitaan - ja ajatellaan. Aikaa on myös vanhempien keskustelulle.

 

SYKSYLLÄ 2016 PIKKUPÖLLÖT-RYHMÄT LÖYTYVÄT 

Keravan opiston ohjelmasta maanantaisin klo 16.30 5.9.2016 alkaen

Espoon työväenopiston ohjelmasta Leppävaarassa maanantaisin klo 16.15 24.10.2016 alkaen

 

Pikkupöllöjen ohjelma on suunniteltu Filosofiaa lapsille -menetelmän pohjalta ottaen huomioon osallistujien ikä ja taitotaso. Eri kerroilla keskitytään ajattelutaitojen eri osa-alueisiin: asioiden nimeämiseen ja luokitteluun, erotteluun, tiedon hankkimiseen, kysymiseen. Teemoja tutkitaan kaikilla aisteilla ja leikin kautta, haetaan esimerkiksi eroja hajuista, kokeillaan, miltä tuntuu kevyt laatikko ja miltä painava, mikä on syy ja mikä seuraus, kun pallon laittaa vierimään.  Pikkupöllöt on lapsen ja vanhemman yheinen leikki- ja tutkimushetki. ja välillä saadaan myös kotiinviemisiä: vaikkapa oma loru tai taideteos. Lisää Pikkupöllöistä Leluteekki-blogissa.

 

  • 5 viikon kurssi, säännölliset kokoontumiset kerran viikossa, jotta ryhmä ja yhdessä puuhailu tulevat tutuiksi
  • kurssin ensimmäiselle kerta on tutustumiskerta, jolle voi ilmoittautua yksittäin
  • kolme varttia kerrallaan: tarpeeksi aikaa touhuamiseen, mutta kotiin ei tule kiire ja kaikki jaksavat keskittyä
  • Kruununhaassa keskellä Helsinkiä
  • jokaisella kerralla on oma teema, jota käsitellään tekemisen ja leikkimisen keinoin: minä itse, ero, erilaisuudet ja vertailu, osat ja kokonaisuudet, tieto ja aistit.
  • joka kerralla myös keskustellaan aiheesta vanhempien kesken
  • aikuisille tarjotaan kahvi / tee / mehu / maito
  • 5 kerran kurssi 80 € (sis. 24% alv. yksi lapsi+vanhempi, saman perheen toinen lapsi 60€, vauvat ilmaiseksi), voit myös maksaa erissä
  • yksittäinen tutustumiskerta 20 € (saman perheen toinen lapsi 10 €), summa vähennetään kurssin hinnasta jos päätätte jatkaa

 

Pikkupöllöt -ryhmää vedän minä, Emilia Lehtinen, Leluteekin perustaja, filosofianopettaja ja kolmen lapsen äiti. Ollessani itse lasten kanssa kotona kokeilimme monia harrastuksia : muskari, vauvajumppa, perhekahvila, taaperotanssi, vauvauinti... Siksi, että päivät lapsen kanssa kuluvat mukavammin, kun on kivaa tekemistä. Kaipasin kuitenkin sitä, että harrastuksessa voisi itsekin oppia ja oivaltaa jotain uutta, ja että muihin vanhempiin ehtisi kunnolla tutustua. Siksi Leluteekin Pikkupöllöt -ryhmässä aikuisten osallistuminen ja pohdinta on vähintään yhtä tärkeää kuin lasten, ja toiminta on suunniteltu niin, että muista vanhemmista oppii muutakin kuin kenen äiti kukin on.

 

Varaa paikkasi Pikkupöllöihin ilmoittautumislomakkeella!